Contact Form

Fields marked with * are required.






Phone: +44 20 8994 0070

House, Putney

  • House, Putney - Interior view - Dining space design - Stanza Design
  • House, Putney - Interior view - Lounge space design - Stanza Design
  • House, Putney - Exterior view - Stanza Design
The brief required a radical increase in the reception room space and after much deliberation the lower ground floor was completely remodeled with increased headroom. This gave the client better interconnected spaces, which an extension at the rear couldn’t offer without compromising the beautiful garden. The lower levels have a crisp and contemporary feel with the use of large format limestone slabs and expansive glazing creating a strong connection with external spaces. The area facing the garden has a double height space, which was achieved despite a discreet and low-key side extension.

Substantial structural alterations were required to achieve the open plan spaces. A new spectacular “zig-zag”staircase was inserted right through the building. The upper ground floor has a reception and piano room within more traditional room spaces. The first & second floors were substantially remodeled to give a clear series of large rooms and have a warm luxurious feel with lacquer and tadelakt finishes

All this work was sensitively undertaken on a period house within a conservation area. We ensured the contemporary interiors did not look out of place within a Victorian villa style house.